De cursus Italiaans, die van 22 t/m 26 april 2019 plaatsvond bij La Vecchia Scuola in Montefano, is door de deelnemers enthousiast ontvangen! Vijf dagen lang heb ik met deze leuke groep mogen samenwerken en hebben we er samen een mooi, leerzaam en vooral gezellig verblijf van gemaakt. De deelnemers waren zowel beginnende cursisten als al verder gevorderde cursisten. Zij konden de theorielessen direct in de praktijk toepassen door het gevarieerde lesprogramma en de daaraan gekoppelde activiteiten. Het ontbijt en de lunches, die Gonnie en Jurgen Linssen van La Vecchia Scuola voor ons hebben bereid deze dagen, waren verrukkelijk! Het volledige programma is op onderstaande link te lezen. In april 2020 zal de cursus weer aangeboden worden door A presto in samenwerking met La Vecchia Scuola.

http://www.italiaansapresto.nl/midweek-cursus-italiaans-bij-la-vecchia-scuola-in-le-marche/

Er waren ook leuke en onverwachte momenten voor de deelnemers, want wat zeg je als je opeens op de markt door twee agenten van de Polizia Municipale wordt aangesproken, of je bent in het restaurant en er blijkt (bewust) van alles te ontbreken op tafel? Hoe vraag je dan om een lepel of een glas? Wat zeg je tegen de gids als hij je vraagt waarom alle Nederlanders de hele dag door cappuccino drinken? Dat vond hij toch wel erg vreemd!

 

 

 

 

 

Om een indruk te geven hoe de deelnemers deze cursus ervaren hebben, kun je onderstaand de recensies lezen die zij hebben achtergelaten.

Matti: “een geweldige combinatie van gastvrijheid en genieten van de Italiaanse keuken door Gonnie en Jurgen en de praktische en toegankelijke taalcursus door Dietrich. De lessen worden perfect afgewisseld met uitstapjes waardoor je het geleerde meteen weer toe kunt passen. Was echt een hele mooie week.”

Jolande: “voor de cursus had ik twijfels over doorgaan met Italiaanse les. Na deze dagen op La Vecchia Scuola is die twijfel totaal verdwenen! Ik vond het heerlijk en erg gezellig.”

Wil en Til: “deze cursusweek op locatie was een ware belevenis en heeft de liefde voor Italië vergroot. Een grote pluim aan beide organisatoren A presto en La Vecchia Scuola. Tanto di cappello!”

Anno en Dany: “de meest mooie taal leren op de mooiste plek van Italië! Geweldig! Juist de afwisseling van theorie met leuke praktijkuitjes maken het erg leuk en gezellig. Gonnie en Jurgen zijn perfecte gastgevers en Dietrich weet het Italiaans op een goede en ontspannen manier over te brengen! Grazie per tutti!”

Een aantal dagen na thuiskomst……..Che sorpresa! Che bellissimo mazzo di fiori! Wat was ik verrast! Deze mooie bos bloemen heb ik ontvangen van de deelnemers aan de cursus Italiaans. Prachtig en heel lief! Siete gentilissimi!!!