La forza di un sogno

De kracht van een droom. Met A presto is mijn droom werkelijkheid geworden: mijn kennis en enthousiasme voor de Italiaanse taal en cultuur delen met anderen, met jou.

Ik ben Dietrich Gerretzen-Spies, geboren en opgegroeid in Veenendaal. Via Breda, waar ik gewoond heb voor mijn studie Management aan de NHTV, ben ik terechtgekomen in Arnhem. Hier woon ik al meer dan 25 jaar met veel plezier.

Als twintiger ben ik al gestart met een cursus Italiaans vanwege de mooie taal en het prachtige land. Door drukte van studie, werk en gezin heb ik er een aantal jaren minder tijd aan kunnen besteden, maar als de passie voor de taal en het land in je hart zit dan moet je daar iets mee doen. Daarom ben ik weer begonnen met zelfstudie, cursussen bij de Volksuniversiteit en privéles in Arnhem. Sinds 2009 volg ik ieder jaar een taalcursus in Italië.

Toch wilde ik meer doen en graag les gaan geven. Ik ben intensief gaan studeren. In 2012 heb ik mijn eerste examens CELI en CILS gemaakt en in 2014 de studie afgesloten met het CILS Quattro – C2 van de Università per Stranieri di Siena.

De lessen die je bij mij volgt, worden in een informele en ontspannen sfeer gegeven. Omdat je in een kleine groep of individueel les krijgt, kan ik iedereen persoonlijk aandacht geven. Het lesmateriaal bestaat uit een leerboek, artikelen en internet.
Het lesprogramma is afwisselend omdat naast het leren van de benodigde taalvaardigheden (d.m.v. verschillende activiteiten) ook aandacht wordt besteed aan de Italiaanse tradities en gebruiken.

Als mijn manier van lesgeven en mijn enthousiasme voor Italië jou aanspreken, vul dan het contactformulier in. Ik hoop je binnenkort in een van mijn lessen te ontmoeten.

Spero di vederti presto!

Dietrich