Van 21 t/m 28 september 2019 organiseert A presto in samenwerking met Fraseneggi Appartementen en Studio’s een cursus Italiaans op locatie. Fraseneggi ligt op een rustige groene heuvel in Maissana met een prachtig uitzicht over de omliggende valleien. Cinque Terre en de Middellandse Zee liggen op ongeveer 25 km vanaf deze accommodatie en Pisa op een uur rijafstand.

 

 

 

 

 

 

In deze prachtige omgeving wordt in een ontspannen sfeer en met veel persoonlijke aandacht een lesprogramma aangeboden dat direct in de praktijk kan worden toegepast.

Zaterdag: Aankomst en check-in met welkomstdrankje bij Fraseneggi Appartementen en Studio’s. Kennismaking deelnemers cursus. De avond vrij.

Zondag: Deze dag is vrij te besteden. Wij geven u graag advies over de plaatsen die u kunt bezoeken (bijvoorbeeld: Cinque Terre, Genua of vanuit Rapallo met de boot naar Portofino).

Maandag: Na het heerlijke ontbijt met onder andere vers eigengebakken brood en eigengemaakte yoghurt starten we met de lessen Italiaans. Twee lesblokken van anderhalf uur met tussendoor een half uur pauze. De lunch wordt verzorgd door Fraseneggi. Rest van de middag en de avond vrij te besteden.

Dinsdag: Na het ontbijt vertrekken we naar de markt in Varese Ligure en gaan we de boodschappen doen voor het diner ’s avonds. Hierna is het mogelijk om Varese verder te verkennen en te lunchen (voor eigen rekening). Halverwege de middag twee blokken les van anderhalf uur met tussendoor een half uur pauze. ’s Avonds koken Bert & Helmut van Fraseneggi en krijgen we een heerlijk diner, gemaakt van de producten die we ’s ochtends op de markt hebben gekocht.

 

Woensdag: De dag starten we weer met een heerlijk ontbijt, gevolgd door het eerste lesblok van anderhalf uur. ’s Middags vertrek naar Sestri Levante waar het tweede blok Italiaanse les van anderhalf uur plaatsvindt door middel van opdrachten. Rest van de middag gelegenheid om Sestri Levante te verkennen. ’s Avonds eten we gezamenlijk in Torza en laten we ons verrassen door een “Giro di Pizza”. Een selectie van pizza’s, zodat je de verschillende variaties leert kennen. Deze proeverij is inclusief water en huiswijn (andere drankjes voor eigen rekening).

Donderdag: Na het ontbijt twee blokken theorieles van anderhalf uur met een pauze. Eerste deel van de middag vrij te besteden. Eind van de middag worden we bij Dario in Ossegna verwacht voor een kookworkshop. Tijdens deze workshop maken wij pesto en tiramisu en genieten we daarna van onze kookprestatie, samen met de rest van de maaltijd die kok Dario voor ons heeft gemaakt.

Vrijdag: Na het ontbijt starten we weer met twee blokken les. De laatste middag en avond zijn vrij te besteden.

Zaterdag: Vertrek na het ontbijt.

   

 

 

 

 

 

Het totaalbedrag voor deze week bedraagt:

€ 615,– per persoon voor verblijf in een appartement

€ 575,– per persoon voor verblijf in een studio

Dit bedrag is inclusief:

  • Verblijf en ontbijt in een appartement of studio op basis van bezetting van 2 personen.
  • Schoonmaakkosten appartement/studio en toeristenbelasting.
  • 10 x anderhalf uur Italiaanse les (inclusief lesmateriaal) met persoonlijke begeleiding en praktijklessen.
  • Koffie, thee en water tijdens de lespauzes op Fraseneggi.
  • 1 x lunch, 1 x diner, 1 x Giro di Pizza en 1 x kookworkshop.

De vlucht, vervoer en overige maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Er is een mogelijkheid om bij voldoende belangstelling deel te nemen aan extra activiteiten. Kosten zijn voor eigen rekening.

https://fraseneggi.com/nl

Varese Ligure:https://www.youtube.com/watch?v=JvrSH_ekEZw

Sestri Levante:https://www.youtube.com/watch?v=1gJDjp6ky5

Cinque Terre:https://www.youtube.com/watch?v=f2PeNA_qMjw