Italiaanse les op locatie  maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april 2019 met A presto cursussen Italiaans.

Lesprogramma in een ontspannen sfeer in Le Marche bij B&B La Vecchia Scuola in Montefano Vecchio. Een prachtige kans om de Italiaanse taal te leren in combinatie met activiteiten waarbij de lesstof direct toegepast kan worden.

Maandag l’arrivo: aankomst en check-in met ontvangstdrankje vanaf 16.00 uur op La Vecchia Scuola.

Dinsdag fare la spesa: na het ontbijt boodschappen doen op de markt in Montefano. Wat zijn de gewoontes op de markt en hoe herken ik de diverse producten? Ook betalen we een rekening op het postkantoor. ’s Middags lunchen we bij La Vecchia Scuola en worden daarna theorielessen gegeven in twee blokken van anderhalf uur met een half uur pauze.   ’s Avonds hebben we een gezamenlijk diner bij restaurant Il Casale dell’Acqua Bona.

 

Woensdag la Cantina: we beginnen met een heerlijk ontbijt. De ochtend vullen we met theorielessen in twee blokken. Na de lunch op La Vecchia Scuola gaan we naar de wijnboer. We bezoeken de oude wijnkelder met bewaard gebleven ‘wijnvaten’ en krijgen uitleg over het productieproces van wijn. Natuurlijk sluiten we af met een ‘degustazione’ van lekkere wijnen, aangevuld met lokale kaas en vleesproducten. Avond vrij en diner eigen invulling.

Donderdag visita guidata e al bar: de dag start met een ontbijt, ook deze ochtend genietend van het uitzicht van La Vecchia Scuola. De ochtend wordt gevuld met twee blokken theorieles. Na de lunch op La Vecchia Scuola gaan we op excursie. We bezoeken onder begeleiding van een gids het ’teatro Rondinella’ en krijgen leuke Italiaanse weetjes te horen over het ontstaan van het dorp Montefano. Daarna bestellen we Italiaanse koffie met dolce in de Bar van Katja. Deze laatste avond sluiten we af met een Italiaanse film onder de ‘portico’ van La Vecchia Scuola. Een buitenfilm onder het genot van een Italiaanse pizza.

Vrijdag la partenza:  Na het ontbijt sluiten we deze midweek af met het laatste lesblok Italiaans. Daarna nemen we afscheid van elkaar en vertrekken naar het vliegveld.

Mocht je besluiten deel te willen nemen aan deze cursus neem dan contact op via het contactformulier voor meer informatie.

https://www.lemarchebedandbreakfast.com/