Op vrijdag 6 september jl. hebben we met een aantal cursisten een erg leuke en leerzame Italiaanse kookworkshop “seminario di cucina italiana” gehad bij Kieveen in Loenen (Gelderland). We werden hartelijk ontvangen en welkom geheten door de Italiaanse kokkin Nancy met een drankje naar keuze. Daarna zijn we aan de slag gegaan om een heerlijk driegangenmenu te bereiden. Een mooie gelegenheid om de Italiaanse taal te oefenen met Nancy. Haar motto is: koken met gevoel en terug naar de basis! Een mooie uitdaging voor alle teams.

 

De groep werd in vier kleine groepjes verdeeld en Nancy legde per groep duidelijk uit wat de bedoeling was. Daarna kon iedereen direct aan de slag. Het menu bestond uit twee voorgerechten (due antipasti), een pasta (primo) en een nagerecht (dolce). Al tijdens het koken werd het erg gezellig en alle gerechten roken heerlijk. De uitdrukking “ho l’acquolina in bocca”, het water loopt mij in de mond , was hier zeker van toepassing. Het resultaat mocht er zijn. Samen hebben we genoten van een heerlijk diner. Ieder groepje legde vooraf uit wat zij hadden gemaakt en welke ingrediënten zij hadden gebruikt. In het Italiaans natuurlijk!

 

 

 

 

 

 

Als voorgerecht kregen we involtini di prosciutto con mascarpone, rucola e noci (prosciutto gevuld met mascarpone, rucola en noten) en heerlijke melanzane (aubergines). Als hoofdgerecht spaghetti al pomodoro, aglio e basilico (tomaat, knoflook en basilicum) en als nagerecht tiramisù. Het was een erg leuke ervaring om samen te koken en heel gezellig om daarna samen van al dit lekkers te genieten. Het was een fijn samenzijn. Siete buoni cuochi e buone cuoche!

 

 

 

 

 

Grazie a te Nancy per la tua accoglienza!