LimoncelloIn een prachtige tuin met kleurrijke bloemen, een grote variatie aan struiken en bomen vol met sinaasappels en citroenen heb ik deze foto gemaakt. Grote citroenen met de kleur van de zon. Het was tijdens een van mijn studieweken in Italië. Deze keer was ik naar Salerno afgereisd, regio Campanië. De tuin van de B&B waar ik logeerde, ligt tegen de heuvels aangeplakt. Vanaf het daarboven gelegen “il Gardino della Minerva”, de eerste botanische tuin van Europa, is de tuin nog mooier met de zee op de achtergrond.

De regio Campanië is bekend om deze grote citroenen en de limoncello die er gemaakt wordt.

Limoncello is een Italiaanse likeur die ijskoud gedronken wordt.

In heel Italië wordt er limoncello geproduceerd, veelal huisgemaakt, maar alleen limoncello uit de omgeving van Sorrento mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P (Indicazione geografica protetta) dragen. De basis van limoncello is citroenen (de schillen), alcohol, suiker en water. De verhouding hiertussen bepaalt het alcoholpercentage van de limoncello, die meestal tussen de 25 en 35 procent ligt.

Na een diner in een restaurant of bij vrienden zal de fles limoncello tevoorschijn komen en krijg je een glaasje aangeboden. Goed voor de spijsvertering maar vooral gezellig om de avond samen mee af te sluiten…….

Salute!

(Een korte impressie van de botanische tuin, in Salerno, kijk dan naar “i meravigliosi Giardini della Minerva di Salerno”op YouTube).