Op vrijdagavond 5 maart jl. hebben we een ontzettend leuke en leerzame online kookworkshop gehad. Wat hebben mijn cursisten hard gewerkt en twee heerlijke Siciliaanse gerechten gemaakt,‘la caponata’ en ‘le pennette alla vecchia Taormina’.

Onder leiding van onze Siciliaanse kokkin Ada, met een livestream verbinding vanuit Taormina, hebben we samen gekookt en daarna gegeten. Tijdens het koken werden er veel vragen gesteld, zodat iedereen de Italiaanse taal goed kon oefenen.

Stapsgewijs heeft Ada ons bij de hand genomen om deze twee heerlijke gerechten te maken. De kookworkshop werd in het Italiaans gegeven wat ons, als liefhebbers van de Italiaanse taal en cultuur,  weer even het gevoel gaf in Italië te zijn. Het eindresultaat was prachtig en lekker. Wat een prachtige ‘piatti’ heb ik voorbij zien komen. Uit alle reacties kwam duidelijk naar voren dat alle deelnemers heerlijk gegeten hebben van zijn en haar eigen ‘cena’.

Wil jij ook deze bijzondere kookervaring hebben en je smaakpapillen verwennen met deze heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken?  Dat kan! Op zaterdag 27 maart is er weer een mogelijkheid om deze twee Siciliaanse gerechten te maken. Je kunt samen met Ada online koken via Teams. Enige kennis van de Italiaanse taal is een pre, maar niet noodzakelijk. De workshop wordt in het Nederlands door mij ondersteund. Na inschrijving en betaling ontvang je van ons een overzicht van de ingrediënten die je moet kopen en de instructies m.b.t. het deelnemen via Teams. Na de kookworkshop ontvang je van ons via de mail de recepten en een certificaat van deelname.

  • Datum: zaterdag 27 maart 2021
  • Tijd: 17.00 – 18.30 uur
  • Kosten: € 15,– per persoon (ex. ingrediënten)
  • Aanmelden via mail: Contact

Un caro saluto e A presto!

Ada en Dietrich